WhatsApp
Bizi Arayın

Uzm.Dr. Eda Mersinlioğlu

şakak dolgusu

Şakak Dolgusu Nedir?

Şakak bölgesi yüzümüzde yaşlanmanın ilk başladığı bölgelerdendir. Yaşlanma evresinde bu bölgede belirgin doku kayıplarının olması şakaklarda çökme görüntüsüne yol açar. Şakak dolgusu ile şakak bölgesindeki hacim kaybı ile oluşan estetik sorunlar ameliyatsız olarak çok rahat tedavi edilebilir. Yapısal olarak veya zamanla yaşlanma ve yerçekimi etkisi ile yüzün üst ve orta kısmının aşağı doğru sarkması ile temporal bölge adlı şakak bölgesinde de hacim kaybı ve çökme olabilir. Şakak bölgesindeki erken çökmenin farklı bir nedeni de diş sıkmadır. Diş sıkma problemi olanlarda şakak bölgesindeki kasları da sıkmaya bağlı olarak o bölgedeki yağ dokusu erir ve temporal bölgede çökme olur. Ayrıca dengesiz kilo alıp vermede yüzün diğer yerleri gibi şakak bölgeside etkilenir ve hacim kaybına neden olabilir. Temporal dolgu uygulaması çökme görülen bölgedeki hacim eksikliklerini gidererek, kişinin daha genç ve çekici görünmesini sağlar.

Şakak bölgesi yanaklarımızın üzerinde, kaşlarımızın dış kısmında ve alın ile kulak arasında saç çizgimizin önünde bulunan bölgedir. Bu bölgenin hacimsiz görünümünün azaltılması için tercih edilecek şakak dolgusu en iyi yöntemlerdendir.

Şakak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Şakaklarda oluşan çökme, yaşlılığın doğal bir sonucudur. Temporal kemikte erime, kaslarda zayıflama, bağ dokularında oluşan değişmeler, şakak bölgesindeki yağ dokusunun azalması gibi durumlar yüzde hacim kaybı oluşturarak şakakların çökmesine sebep olur. Şakaklarda oluşan oyulmalar yüzün üst kısmında çok fark edilir ve kaşlarda düşük görünmeye neden olur. Şakak dolgu işlemi, yağ enjeksiyonu, hyalüronik asit içeren sentetik dolgu maddeleri ile yapılabilir. İşlem dolgu malzemesinin şakaklara enjekte edilmesi ile yapılır. Şakak dolgusu, çökme görüntüsünü yok edeceği için yüz daha oval bir şekil haline gelir. Üst göz kapaklarında ve kaşlarda meydana gelen sarkmaları onarır. Gözlerinin yanında bulunan kemiklerin belirginliğini gidereceği için, bakışlara daha canlılık ve derinlik katar.

Şakak Bölgesi Neden Hacmini Kaybeder?

Şakak bölgesi genelde bir çok insanda gerekli hacme sahiptir. Temporal fossa adlı bu boşluğu dolduran yelpaze şeklinde aynı ismi taşıyan bir kas vardır.Temporal kas bulunan cilt altı yağ dokularından fakir bir bölgedir kilo kayıplarından oldukça fazla etkilenir. Yaş, genetik, yapısal faktörler, aşırı ve birden kilo kaybı gibi nedenlerle şakak bölgesinin hacminin azalması, kaşlarımızın göz çevresindeki kemik yapının ortaya çıkması, cildin incelip damarsal yapıların belirginleşmesi bizi daha zayıf, yaşlı ve yorgun gösterir.Böyle durumlarda şakak dolgusu uygulamaları ile hacim kazandırılması işlemleri uygulanır.Şakak dolgusu sonrasında yüz ovalliğine katkısı ve göz çevrenize vereceği zinde ve güzel görüntü yüzünüzün güzel ve dinç görünmesini sağlar.

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Şakak dolgusu kalıcılığı genelde 12-15 aydır.Şakak bölgesi hareketli bir bölge değildir, dolgu malzemesi geniş bir alana uygulandığından dolgunun etkileri uzun bir süreyi kapsar.Dolgunun kalıcılığı kullanılan dolgu malzemesine ve kişisel özelliklere göre farklılık gösterir.Şakak dolgusunda hyalüronik asit içeren ince yapıda dolgular tercih edilir.Yani hyalüronik asit etkilerini zamanla yitirerek ortadan kaybolur.Şakak dolgusu tekrar yapıldıkça etkisi artan bir işlemdir.

Güncel İçeriklerimiz
Sizin için hazırladığımız en son içeriklere blog sayfamızdan kolayca erişebilirsiniz. Yenilikleri takip etmek için lütfen blog sayfamızı ziyaret edin.
Bize Ulaşın

Tüm sorularınız için iletişim bilgilerimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Randevu Oluşturun

Alt kısımda yer alan butonlarımız üzerinden bizlere ulaşabilir dilerseniz ücretsiz randevu oluşturabilirsiniz.